JJ predala finale Šarapovoj

Trenutno osma teniserka sveta Jelena Janković predala je finalni meč na turniru u Tokiju posle osam gemova zbog povrede desne ruke.

Izvor: B92 Japan
Podeli

Srpska teniserka se u finalu sastala sa Marijom Šarapovom, a meč je predala pri vođstvu Ruskinje od 5:2 u prvom setu, na šta je bila primorana zbog povrede desne ruke. U pauzi posle sedmog gema je zatražila pregled lekara, potom je nastavila meč, ali je posle dva izgubljena poena u osmom gemu odlučila da odustane.

Sve je počelo izvanredno za srpsku teniserku, odmah na startu stigla je do brejka, povela sa 2:0, ali se Ruskinja vratila u meč i posle osvojenog brejka na servis protivnice uhvatila priklučak, a kasnije povela još jednim brejkom sa 4:2.

"Ovo je frustrirajuće, ne volim ovako da dobijam mečeve, ali, ne zaboravite da je kraj sezone i da je puno povreda. Jelena je odlično počela, ali ja nisam želela lako da se predam. Ovo mi je drugo finale u sezoni, i nisam ponovo želela da ostanem bez trofeja. Jeleni želim brz oporavak" rekla je Šarapova kojoj je titula u Tokiju prva od turnira u Amelija Ajlendu 2008. godine.

Ukupan nagradni fond na turniru u Tokiju iznosio je dva miliona dolara, a pobednici u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je 350.000 i 800 bodova.

Osvojenom titulom u Tokiju Šarapova se vratila u 20 najboljih i tako sebi obezbedila lakši put na narednim turnirima, pošto se zbog velike pauze i lošeg renkinga sastajala sa favoritima u ranoj fazi turnira. Jankovićeva je osim novčane nagrade od 175 hiljada dolara osvojila dosta bodova u trci za završni turnir sezone u Dohi, ali sada ostaje pitanje težine povrede i brzine oporavka.

Od nedelje sledi veliki turnir u Pekingu, a u trci za turnir u Kataru, svoje mesto već su obezbedile Safina, Serena Vilijams, Karolina Vozniacki i Dementijeva. Jankovićeva je trenutno deveta u trci.

Tenis