"Baloteli ima još 6 meseci"

Roberto Mančini, selektor Italije, napomenuo je da Mario Baloteli ima još šest meseci kako bi se vratio u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

Na fudbalskom samitu u Rimu, Mančini je govorio o stoprocentnom učinku u kvalifikacijama i uradio dosta bolji posao od svog prethodnika Đampiera Venture, koji se nije kvalifikovao na Svetsko prvenstvno.

"Pre godinu dana smo bili u malo težoj stiuaciji. Realno, tužnoj. Bilo je veoma važno da se vratimo na pobednički kolosek i da ohrabrimo igrače koji nikada ranije nisu igrali Seriju A, ali i da biramo igrače po tehničkim mogućnostima. Imao sam tu sreću da sam radio sa ljudima koji su dugo bili u mlađem pogonu i odlično poznaju te igrače", poručio je Roberto Mančini.

Mario Baloteli se vratio u Seriju A posle dužeg perioda igranja van Italije, ali je za sada postigao samo dva gola u dresu Breše.

"Za šest meseci svašta može da se desi. U ovom periodu imam jasan spisak osim možda nekoliko igrača i to sve zavisi od zdravstvenog stanja. Nažalost ne mogu da pozovem 35 igrača koje bih želeo, već samo 23. Srećan sam zbog entuzijazma koji vlada među navijačima, a moj poziv Zaniolu koji jedva da je igrao u Seriji A je bio lud, isto kao i pozivi Tonaliju, kenu i Skamaći. To su sve odlični igrači, a zvao sam ih jer sam smatrao da će se jako dobro uklopiti sa starijim igračima i oni su formirali sjajnu grupu"

Evropski šampionat 2020. godine počeće 12. juna u italijanskoj prestonici – Rimu.