Tuča "Grobara" na putu za Surdulicu, u gradu mirno

Dve grupe navijača Partizana međusobno su se sukobile na putu prema Surdulici gde crno-beli fudbaleri igraju finale Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* "Grobari" su već neko vreme podeljeni u tri frakcije – jedna je poznata kao grupa na čijem čelu su bili Aleksandar Stanković (ubijen u Beogradu) i Veljko Belivuk (hapšen zbog ubistva i drugih krivičnih dela) i "glavna" je na južnoj tribini, druga su "Zabranjeni" koji su se odvojili od pomenute glavne grupe pre nekoliko godina i najčešće su na severoistočnoj tribini u Humskoj, a treća su "Partizanovci" formirana posle "večitog" derbija u decembru prošle godine i predvodi je Miloš Radisavljević, nekadašnji lider "glavne" grupe.

Do sukoba je došlo na naplatnoj rampi na auto-putu kod Niša, policija je morala da interveniše i blokira auto-put.

Očevici kažu da je u sukobu učestovalo stotinak mladića koji su koristili i motke u međusobnoj tuči, a neki navode i da su se sukobili sa policijom koje je sve više na jugu Srbije.

Navijači Partizana su podeljeni u tri frakcije, a uprava kluba je iz tog razloga tražila da se finale Kupa ne igra u Surdulici zbog malog kapaciteta stadiona i mogućnosti "bliskog kontakta" između navijača.

Foto: B92
Foto: B92

Fudbalski savez Srbije (FSS) nije prihvatio taj zahtev.

Partizan je dobio 1.200 ulaznica za svoje navijače koji će na stadionu Radnika kapaciteta 3.200 mesta biti podeljeni u tri sektora.

Drugi učesnika finala Mladost je od FSS dobio 900 ulaznica za svoje pristalice.

Kako javlja naš reporter iz Surdulice, u gradu je veoma mirno, uz veliki broj pripadnika organa reda, dok navijača skoro da nema tri sata pre utakmice.

Utakmica u Surdulica igra se od 19 sati.

Foto: B92
Foto: B92

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu