Najbolji borci koji nikada nisu bili šampioni

Popularni portal MMAJunkie obelodanio je listu od 14 najboljih boraca koji nikada nisu osvojili šampionski pojas.

Stefan NikolićIzvor: B92
Podeli
Photo by Steven Ryan/Getty Images
Photo by Steven Ryan/Getty Images

Svakom borcu je cilj da bude svetski šampion u svojoj kategoriji, jer ukoliko to ne žele onda i ne treba da se bave borilačkim veštinama, tako bar oni kažu.

Ipak, postoji veliki broj vrhunskih MMA boraca, ljudi koji su se takmičili, a neki se i dalje takmiče, na vrhunskom nivou bez da su osetili slast šampionskog pojasa.

Lista počinje sa Džozefom Benavidesom. Suprug lepe UFC voditeljke Megan Olivi ima sjajan učinak u UFC–u, ali nikada nije bio šampion. Ruku na srce, to sve može da se promeni već u subotu kada se Benavides sastaje sa Denisom Figeredom.

Njih dvojica se bore za pojas šampiona muva kategorije, a Benavidesu je ovo treća borba za pojas. Njega je dva puta pobeđivao čuveni "Majti Maus", Demetrijus Džonson.

Photo by Sarah Stier/Getty Images
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Sledeći na našoj listi je Donald "Kauboj" Seroni. Iako se radi o čoveku sa najviše pobeda u UFC, najviše nokdauna i najviše bonusa, on nikada u karijeri nije osvojio šampionski pojas.

Seroni je u jednom momentu imao osam vezanih pobeda, ali je u borbi za pojas bio poražen od Rafaela dos Anžusa, tadašnjeg prvaka lake kategorije.

Photo by Steve Marcus/Getty Images
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Nejt Dijaz je jedan od najpopularnijih UFC boraca. Njegov put ka eliti je već bio tema o kojoj smo govorili, ali je Dijaz posle odličnih nastupa u "Ultimate Fighter" serijalu ostao "kratak" za zlatno odličje.

Njegova poslednja borba završila se tehničkim nokautom, kada je bolji od njega bio Horhe Masvidal.

Nik Dijaz. Nik je Nejtov stariji brat i radi se o sjajnom borcu koji je Nejta uvukao u čitavu priču.

Nik je bio šampion "Strajkfors" organizacije, ali u UFC diviziji nikada nije uspeo da bude šampion, iako je imao neke značajne borbe poput one sa Karlosom Konditom koji je odbranio pojas, pa i sa Džordž Sent Pjerom kada se činilo da je Kanađanin varao, ali to nikad nije dokazano.

Ovu listu dopunjavaju Juraja Fejber, Aleksander Gustafson (čovek koji je umalo porazio i Danijela Kormijea i Džona Džonsa, ali je ipak od obojice izgubio), Den Henderson, Rori Mekdonald (sada član Belatora i čovek koji je prilično mučio Nejta Dijaza), Demijan Maja, Horhe Masvidal (koji će najverovatnije imati borbu za pojas sa Kamaru Usmanom), Gegard Musasi, Frensis Nganu, Alister Overim i za kraj, Joel Romero koji se u martu bori za pojas srednje kategorije protiv Izraela Adesanje.