Najnovije

nedelja 22. 7. 2018.

Zašto mačke ne vole kada ih nosimo u naručju?

Vaša mačka nije maza i odbija se šćućuri u vašem krilu dok se odmarate na kauču? Svaki put kada je uzmete u naručje, ona se iz njega izvuče? Niste jedini. Samo poneki mačići tolerišu da ih uhvatite i nosite u naručju - barem nakratko. A zašto mačke ne vole da se nose?

Tinejdžerka parkirala na pogrešno mesto, dobila groznu poruku

Devetnaestogodišnja Jasmin Svift parkirala se u jednom britanskom gradu na mestu koje je namenjeno samo osobama sa posebnim potrebama. Kada se vratila do automobila, imala je i šta da vidi. Neko joj je ostavio brutalnu poruku zbog toga što je zauzela mesto, a sa njom je sve u redu, nema problema sa disanjem i može normalno da hoda.

Šareni rolat sa "crvenim zlatom"

Ukoliko volite kremaste i osvežavajuće voćne kolače onda je ovo pravi recept za vas. Šareni biskvitni rolat punjen vanila kremom i malinama. Idealan za sve prilike, a posebno za ove tople dane. Kada se dobro ohladi savršenog je izgleda i božanstvenog ukusa.

Kako da lokalni tužioci nadoknade ono što međunarodni nisu uradili?

Misije UNMIK i EULEKS sa velikim brojem tužilaca nisu uspele da reše ubistva i kidnapovanja novinara, a sada se očekuje od lokalnih tužilaca da nadoknade ono što međunarodni nisu uradili. I to samo dva tužioca, kaže Drita Hajdari, tužilac za ratne zločine kosovskog Specijalnog tužilaštva u razgovoru za Dosije o kidnapovanjim i ubijenim novinarima i medijskim radnicima.

Na današnji dan, 22. jul

356 p.n.e - Rođen je makedonski kralj Aleksandar III Veliki, legendarni grčki vojskovođa koji je za kratko vreme svoje vladavine (336-323 p.n.e) uspeo da razori