FAF "na bis" 8. decembra

Organizatori 16. Festivala autorskog filma (FAF), koji je zvanično završen 7. decembra, odlučili su da zbog velikog interesovanja publike u sredu 8. decembra prirede program "na bis" u Dvorani kulturnog centra Beograda (DKC).

Podeli

Počev od 13.00 sati biće prikazani ruski film "Tihe duše", tajlandski "Ujak Bunmi", francuski "Na turneji", kineski "Žena, pištolj i rezanci" i kanadski "Izmišljene ljubavi".

Prema podacima izvršnog producenta, kompanije "Megakom film", 16. FAF pratilo je više od 17.000 gledalaca, a čak 15 projekcija u DKC-u bilo je rasprodato.

Festival je počeo 29. novembra u Sava centru, a nastavljen je od 30. novembra do 7. decembra u DKC-u, gde je u glavnom programu prikazano 18 filmova.

Prateći programi održavani su u Muzeju kinoteke, Kulturnom centru Grad i Domu kulture Studentski grad.

Kultura

Novi film Žanga Jimoua na FAF-u

Novo ostvarenje slavnog kineskog reditelja Žanga Jimoua "Žena, pištolj i rezanci" biche premijerno prikazano u Beogradu danas u glavnom programu 16. Festivala autorskog filma u Dvorani kulturnog centra.

Film/TV nedelja 5.12. 11:33 Komentara: 0

Iranski "Lovac" na FAF-u

Glavni program 16. Festivala autorskog filma (FAF) nastavlja se u subotu u Dvorani kulturnog centra Beograda, gde će premijerno biti prikazana iransko-nemačka koprodukcija "Lovac".

Film/TV subota 4.12. 10:16 Komentara: 0

"Socijalizam" Godara na FAF-u

Novi film veterana francuske i svetske kinematografije Žana Lika Godara "Socijalizam" (Film socialisme) biće prikazan danas, 3. decembra, u glavnom programu 16. Festivala autorskog filma (FAF), van konkurencije.

Film/TV petak 3.12. 10:13 Komentara: 0

Srpski filmski veterani u DKC-u

Doajen srpske kinematografije Vlada Petrić predstavio je 2. decembra na konferenciji za novinare u Dvorani kulturnog centra, u okviru 16. Festivala autorskog filma, svoj digitalni esej u nastajanju "Zid uspomena" (The Wall of Memories).

Film/TV četvrtak 2.12. 11:40 Komentara: 0

"Beli, beli svet" otvorio 16. FAF

Beogradskom premijerom filma "Beli, beli svet", u režiji Olega Novkovića i po scenariju Milene Marković, u utorak uveče u Centru "Sava" počeo je 16. Festival autorskog filma (FAF), koji je proglasila otvorenim glumica Nada Šargin.

Film/TV sreda 1.12. 09:55 Komentara: 0

"Beli, beli svet" otvara 16. FAF

16. Festival autorskog filma (FAF) biće svečano otvoren u utorak, 30. novembra u 20:30 u Sava centru, beogradskom premijerom filma “Beli beli svet” Olega Novkovića. Ovogodišnji festival biće održan u duhu slogana „Sloboda skupo košta“ i pratećeg programa Anarhizam i film.

Film/TV utorak 30.11. 13:20 Komentara: 0

Nagrada za glumicu Hanu Selimović

Glumica Hana Selimović dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu "Beli beli svet", na Pau International Film Festivalu u Francuskoj. U obrazloženju žirija stoji da je "Hana ostvarila predivnu i jaku debitantsku ulogu, kroz koju je donela iskrenu i istinitu emociju i zaslužila nagradu za takvu bravuroznu interpretaciju."

Film/TV ponedeljak 29.11. 00:01 Komentara: 3

Boris Kovač i film „Beli Beli Svet”

Novosadski kompozitor Boris Kovač u poslednjih 25 godina izgradio je zavidnu međunarodnu karaijeru kao autor i lider više sastava. Već godinama piše muziku za pozorište i film. U novom filmu Olega Novkovića „Beli Beli Svet“, koji otvara Festival autorskog filma, Kovač je pisao muziku na tekstove poznate dramske spisateljice Milene Marković koja je i scenarista filma, a komponovao je i glavnu muzičku temu u filmu.

Muzika petak 26.11. 13:23 Komentara: 0

Izabran žiri za 16. FAF

Nagradu „Aleksandrar Saša Petrović“ za najbolji film Festivala autorskog filma ove godine dodeliće međunarodni žiri u sastavu Zvonimir Jurić, Corinne Diseren i Tomas Lemarquis.

Film/TV sreda 24.11. 12:21 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu