Devojka iz Uba nema koronavirus, svi testirani u Srbiji negativni

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena koronavirusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/SHEPHERD ZHOU CHINA OUT
Ilustracija: EPA-EFE/SHEPHERD ZHOU CHINA OUT

Informaciju je saopštila Opšta bolnica u Valjevu.

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu, saopštila je Opšta bolnica u Valjevu.

Ranije danas, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom, prebačena je iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Kako prenose beogradsi mediji, sedamnaestogodišnja devojka se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Nema registrovanih slučajeva

U Republici Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019.

Do utorka u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, odnosno, boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva.

Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako piše u saopštenju, u sredu do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

strana 1 od 102 idi na stranu