Reakcije na izlazak "1 od 5 miliona" na izbore: Izbegavanje školske obaveze

Pokret "1 od 5 miliona" najavio je izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
FOTO: TANJUG/MILICA NIKOLIC
FOTO: TANJUG/MILICA NIKOLIC

Pročitajte još:

"1 od 5 miliona": Izlazimo na izbore VIDEO

Oni svoju odluku brane namerom da spreče “trojance” da uzmu još jedan mandat.

“Postalo nam je jasno da deo opozicije obesmišljava ujedinjenje opozicije. Zato izlazimo na izbore”, rekla je Valentina Reković, predstavnica pokreta i student Fakulteta političkih nauka.

Odluka da izađu na izbore izazvala je brojne reakcije na Tviteru, navodi Nedeljnik.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović okarakterisao je njihovu odluku kao izbegavanje školskih obaveza usred ispitnog roka.

Nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac smatra da je njihovo čekanje na spuštanje cenzusa "dosta naivno".

Pripadnici pokreta prošle nedelje najavili su izlazak na izbore ukoliko pripadnici Nove stranke i Stranke moderne Srbije ne podrže bojkot izbora, što se i desilo.

Oni neće prisustvovati narednim protestima, kojima su prisustvovali od početka i čiji su organizatori, ostavljajući ih opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju da na njima brani ideju bojkota

"Osećamo se izigrano"

Omladina Demokratne stranke (DS) saopštila je da se "oseća izigrano" zbog odluke pokreta Jedan od pet miliona da izađe na predstojeće izbore.

Omladina DS je navela u saopštenju za javnost da borba za slobodne i poštene izbore "ipak nije motiv njihovih kolega i prijatelja" i dodali su da se njihova saradnja zasnivala na "bojkotovanju kradljivaca da organizuju lažne izbore na kojima bi dobili još jedan mandat da nastave sa svojom krađom".

Oni su naveli da su prethodnih godinu dana nosili žute prsluke kao redari i učestvovali u organizovanju građanskih protesta, kada su, kako su naveli, "mikrofon na kamionu i na konferencijama za štampu prepuštali upravo članovima udruženja Jedan od pet miliona" jer su "čvrsto, ali očigledno naivno, verovali da se bore za iste ciljeve".

strana 1 od 126 idi na stranu