Odluka o doktoratu Siniše Malog se unapred zna?

Beograd -- Iako Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu tek treba da donese odluku o validnosti doktorata Siniše Malog, o njoj se već danima spekuliše.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Instagram/Siniša Mali
Foto: Instagram/Siniša Mali

Čini se da je ta odluka već doneta, bar u onom delu javnosti koja nije naklonjena aktuelnoj vlasti. Kako piše beogradska štampa, neki mediji su čak najavili i specijalne emisije u kojima će analizirati odluku koja će, po njihovim saznanjima, biti negativna.

Pošto je sednica odbora najavljena za danas u 10 časova, a specijalne emisije pre toga, jasno je da taj deo javnosti zna da će odluka Univerziteta sa sigurnošću biti negativna, kazao je sagovornik lista "Alo".

"Čudi i da je odluka doneta a da nisu uzete u obzir žalbe Malog i njegovih punomoćnika. Naime, oni su 15. novembra, tačno nedelju dana pre sednice, ukupno podneli tri žalbe, i pet odgovora na žalbe, koje bi komisija trebalo da uzme u obzir", dodaje sagovornik "Alo".

Naime, komisija ima ukupno sedam članova, a sa zamenicima ih ima ukupno 14, što znači da svi oni treba da pročitaju žalbe, od kojih samo jedna ima 2.750 strana, navodi list i navodi da je očigledno da je odluka o doktoratu ipak politički motivisana, kao što je to ranije tvrdio ministar finansija Siniša Mali, i da je grupa okupljena oko "Saveza za Srbiju" i televizije N1 već donela odluku.

Naime, "Alo" dalje podseća da su lideri opozicije Dragan Đilas i Sergej Trifunović, gostujući na televiziji N1, rekli da su razgovarali sa rektorkom o doktoratu, te da im je ona na neki način obećala da će sve biti u redu, odnosno da će doktorat biti osporen.

strana 1 od 124 idi na stranu