Helikopteri nad NS, potraga za trostrukim ubicom: "Ubrzo će biti u rukama policije" VIDEO

Novi Sad -- Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za trostruko ubistvo u Novom Sadu i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

Izvor: B92, Blic, Tanjug, 021.rs
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Ogromna tragedija koja se dogodila jutros u Novom Sadu je u potpunosti podigla policiju na noge. Mi smo angažovali sve jedinice, helikoptersku i Žandarmeriju, kao i Policijsku upravu Novi Sad i jedinicu Kriminalističke policije i došli do inicjalnih informacija vezanih za moguće kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sada se vrši pretraga terena i ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije", rekao je Stefanović novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da je tragično kada se desi ubistvo poput jutrošnjeg i da se mora delovati preventivno.

"Zato i počinjemo od škole, gde sa decom razgovaramo o tome koliko je štetno svako nasilje. Moramo da ragzovaramo sa građanima, ljudi moraju da shvate da moramo da odustnemo do nasilja", poručio je ministar, koji je u Novom Sadu prisustvovao obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece u organizaciji Fondacije Tijana Jurić.

Stefanović je rekao i da su rezultati sve bolji, te da je stanje u odnosu na pre 10, pet ili dve godine popravljeno, s obzirom na novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, edukacije, ali da to još nije dovoljno.

Dodao je da očekuje i da će uz pomoć oštrijih zakonskih sankcija sud, onome za koga utvrdi da je počinio teško krivično delo, dosuditi tešku kaznu, kako bi se poslala poruka onima koji razmišljaju o takvom krivičnom delu, da se to ne isplati.

Mediji: Novi Sad pod opsadom

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pojedini mediji u Srbiji su objavili da je G. J., glavni osumnjičeni za trostruko ubistvo koje se dogodilo jutros u Novom Sadu, uhapšen. MUP nije potvrdio.

Podsetimo, u Novom Sadu rano jutros oko osam sati bez znakova života pronađeni su otac, majka i ćerka, potvrdio je MUP. Mediji su odmah preneli da je glavni osumnjičeni suprug ubijene ćerke, G. J., koji ima zabranu prilaska, ali i prijavu zbog ilegalnog posedovanja oružja.

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a, ubistvo se dogodilo oko osam sati, u porodičnoj kući. Kako se navodi, sve troje, B. P. (1962), N. P. (1962) i M. J. (1987) pronađeni su s povredama glave, što ukazuje na to da je reč o trostrukom ubistvu.

Nezvanično, kako su preneli brojni mediji, glavni osumnjičeni je G. J., vulkanizer iz Novog Sada, inače suprug ubijene M. J., s kojom ima i dva mala deteta.

Novi Sad je, takođe prema pisanju medija, pod opsadom policije, koja je odmah krenula u potragu za počiniocem ovog trostrukog ubistva.

Veliki broj policajaca na izlazima iz Novog Sada od jutros zaustavlja i proverava vozila u potrazi za osumnjičenim, a grad nadleću policijski helikopteri, javlja 021.rs.

strana 1 od 95 idi na stranu