Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Berlin -- Specijalni izaslanik SAD izjavio je da pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/Darko Vojinovic

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

"Napravili smo dobar napredak jutros u pravcu potpisivanja pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica", rekao je Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konstruktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim.

"Radićemo na tome da se pismo o namerama završi sledeće nedelje ili ubrzo posle toga", precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko imejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima na tome što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljanju avio-saobraćaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u Ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

strana 1 od 171 idi na stranu