Delfini pomažu ribarima da love (VIDEO)

Jedna grupa delfina pomaže ribarima iz malog mesta u Brazilu da love ribu.

Izvor:

Ovi dobri delfini guraju ribu ka ribarskim mrežama, a onda glavom i repom udaraju po površini vode kako bi dali signal ljudima da je ulov stigao.

Ribari kažu da im delfini pomažu već veoma dugo - generacijama, pa većina njih već ima i imena.

Zato je taj slučaj zaintrigirao i naučnike, pa je istraživanjem utvrđeno da grupa delfina broji 150 jedinki, ali da samo 50 pomaže ljudima na ovaj način.

Istraživači kažu da se delfini ribe teraju u mreže na sličan način na koji ovčarski psi paze stada.

Istraživači, međutim, ne znaju zašto to čine. Spekuliše se da za sebe ostavljaju deo ulova, ali je veća šansa da kao dobri Samarićani samo žele da drugima učine dobro.

Pogledajte njihovu maestralnu igru.

Vesti

Umesto braka desetogodišnji ugovor o vezi

Danas u svetu u proseku više od trećine brakova završava se razvodom. Izgleda kako je ostajanje u braku do kraja života nerealno pa upravo zbog toga stručnjaci savetuju parovima da se umesto za brak odluče za desetogodišnji ugovor o vezi.

Vesti sreda 7.12. 08:08 Komentara: 6

U orbiti Zemlje i turski satelit

Evropska raketa Vega juče lasnirana iz Francuske Gvajane, odnela je u orbitu Zemlje osmatrački satelit Turske, saopštila je služba "Arianspejs" kojoj je to bilo deseto lansiranje ove godine.

Vesti utorak 6.12. 21:57 Komentara: 3

Slučajno osvojio milion dolara na lutriji

Dante Kastiljo i njegova supruga iz Nju Džerzija osvojili su milion dolara na lutriji, nakon što je Dante Kastiljo slučajno kupio tiket na kome su kompjuterski određeni brojevi, a za koji se kasnije ispostavilo da je dobitni.

Vesti utorak 6.12. 21:12 Komentara: 20
strana 1 od 3054 idi na stranu