Delfini pomažu ribarima da love (VIDEO)

Jedna grupa delfina pomaže ribarima iz malog mesta u Brazilu da love ribu.

Izvor:

Ovi dobri delfini guraju ribu ka ribarskim mrežama, a onda glavom i repom udaraju po površini vode kako bi dali signal ljudima da je ulov stigao.

Ribari kažu da im delfini pomažu već veoma dugo - generacijama, pa većina njih već ima i imena.

Zato je taj slučaj zaintrigirao i naučnike, pa je istraživanjem utvrđeno da grupa delfina broji 150 jedinki, ali da samo 50 pomaže ljudima na ovaj način.

Istraživači kažu da se delfini ribe teraju u mreže na sličan način na koji ovčarski psi paze stada.

Istraživači, međutim, ne znaju zašto to čine. Spekuliše se da za sebe ostavljaju deo ulova, ali je veća šansa da kao dobri Samarićani samo žele da drugima učine dobro.

Pogledajte njihovu maestralnu igru.

Vesti

Metro šampioni humanosti

METRO Cash & Carry Srbija traga za ugostiteljima čija plemenita dela inspirišu i pokazuju da postoji veliki broj ljudi koji su spremni da pruže nesebičnu pomoć onima kojima je potrebno.

Vesti četvrtak 30.07. 16:49 Komentara: 1

Vice: Šta da radiš kada te napadnu u Srbiji jer si gej

Kada bi se svi političari, članovi vlade Srbije, pevačice, sportisti, glumci, pisci, novinari, intelektualna elita, narodni heroji i heroine, zvezde i zvezdice Granda i druge javne ličnosti uhvatili za ručice i gromko zapevali "Nasilje je sramota, nasilje je zlo, za nasilje nikada nema opravdanja, nasilje osuđujemo, nasilje kažnjavamo zakonom, nasilnike edukujemo, a žrtve štitimo" možda bi se, ali samo možda, u svesti pojedinih ljudskih bića vratio davno izgubljeni trag razuma koji nalaže da jednostavno nije dopustivo pisati i izgovarati otvorene pretnje smrću poput "ubi pedera" ili "smrt ciganima".

Vesti četvrtak 30.07. 15:30 Komentara: 3

Letnji zahtevi saudijskog kralja šokirali Francuze

Saudijski kralj Salman ben Abdelaziz Al Saud, koji letnji odmor provodi u Francuskoj, svojim zahtevima je iznenadio mnoge Francuze, a naročito francusku desnicu, pošto je najpre želeo da privatizuje plažu pored svoje vile u Primorskim Alpima, a potom tražio da žena policajac bude izbačena iz njegovog obezbeđenja.

Vesti četvrtak 30.07. 13:55 Komentara: 27
strana 1 od 2331 idi na stranu