Igra ćutanja

Radnim danima u 19:15
Igra ćutanja

Serija “Igra ćutanja” je potresna drama spektakularne produkcije koja govori o prijateljstvu jačem i od krvnog srodstva, ljubavnim intrigama, najmračnijim tajnama korumpiranog društva, ali i problematičnim temama pravde i osvete. Ova kontroverzna serija, čija je priča inspirisala Holivud, sa razlogom je svrstana među pet najboljih turskih serija svih vremena!

Igra ćutanja, epizoda 16

ponedeljak, 28. jul

Da bi Naima držao dalje od Irfanovog besa, Edževit mora da mu da žrtvu.

Ipak, ni malo nije lako naterati Irfana da sasluša Edževita, iz razloga što besni Irfan više ne dozvoljava advokatu da mu priđe.

Edževit se trudi da se približi Irfanu i da bi ubedio žrtvu, veruje u Bilala kome je rekao da obavi taj posao.

O seriji:

Serija donosi fantastičnu glumačku ekipu koja na pravi način prezentuje kompleksnu radnju serije. Između ostalih, izuzetno popularan glumac Murat Jildirim, koga još nazivaju i “turskim Bredom Pitom”, a koga srpska publika već poznaje iz serija ”Asi” i ”Ljubav i kazna”, ponovo će nas oduševiti svojim talentom i harizmom.
Akcenat ovog ostvarenja prvenstveno je na kvalitetnoj priči zasnovanoj po romanu ”Spavači” Lorenza Karkatera, koji je svoje delo bazirao na istinitim događajima koje je i sam proživeo kao dete. Karkaterovo delo objavljeno je 1995. godine i od samog početka očekivano podiglo je veliku prašinu, tako da je, samo godinu dana kasnije, dobilo i sasvim zasluženu holivudsku ekranizaciju.
Nakon više od petnaest godina od američke ekranizacije, ovo delo inspirisalo je tursku scenaristkinju Pinar Bulut. Teško je reći da serija ”Igra ćutanja” predstavlja verni prikaz romana Karkatera, ali je on svakako poslužio kao inspiracija za priču Bulutove. Iako ostaje verna turskim korenima, serija pruža svež i drugačiji pristup. Bez straha da otvori bolne teme i teška životna pitanja, ona na domišljat način prikazuje borbu čoveka da opstane u svetu.

Dosta je bilo Igre ćutanja, Tihi momci žele osvetu.

više o seriji

Uvod u anatomiju, 8. sezona

od 2. avgusta, subotom i nedeljom u 14h
Uvod u anatomiju, 8. sezona

Najbolji lekari bore se za živote pacijenta, ali i svoju budućnost. Njihov život čine drama, ljubav, nadanja, ali i komplikacije.

U osmoj sezoni Derek i Meredit pokušaju da spasu svoj brak, koji pati iz razloga što je Meredit negativno uticala na Alazemirovo suđenje i pokušaj da usvoji Zolu. S obzirom da je Ričard preuzeo odgovornost za Meridet, Ouen je preuzeo njegovo mesto u bolnici.

Ekipu mladih doktora takođe čekaju teški izazovi na poslovnom planu, uz mnogo učenja i pripremanja, kako bi položili završni doktorski ispit. Sa ovim ni malo lakim zadatkom, neki neće moći da se suoče, pa će samim tim morati i da napuste bolnicu Grejs.

Mnogi parovi biće poljuljani većim problemima, dok će se nasuprot toga javiti neke sasvim nove varnice...Grey's Anatomy, (2005- )

Žanr: drama, romansa

Uloge: Elen Pompeo, Sandra Oh, Džastin Čejmbers, Čandra Vilson, Džejms Pikens Džunior, Patrik Dempsi

više o seriji

Kamelot

Subotom i nedeljom u 14:00
Kamelot

KAMELOT E09 - BITKA KOD BARDON PASA

subota 26. jul

Merlin i Igrain odlaze u Morganin dvorac da bi je suočili sa njenim podvalama, ali ona ih zarobi, a potom pokreće napad, koji bi trebalo svima da pokaže da je Artur nesposoban vladar. Bitka ne teče dobro za Artura i njegove ljude i oni su prisiljeni da promene taktiku pre završne bitke na smrt sa Morganinom vojskom.

KAMELOT E10 – OBRAČUN

subota 26. jul

Leontes gine u borbi i kaže Arturu da čuva Ginever, a Morgan tvrdi svima da je Artur poginuo i posle toga se narod složi da ona treba da bude kraljica. Ipak, Artur dolazi na njeno krunisanje i razotkriva njene spletke, ali Morganina učiteljica Sibil preuzima svu krivicu, zbog čega je i pogubljena. Ipak, Merlin i Artur nisu obmanuti, a ni Morgan još ne odustaje.

O seriji:

Snažna epska priča o tome šta znači biti čovek, vladar, kralj...Da li su snažnije porodične veze ili žeđ za vlašću?

Priča o Kamelotu, Merlinu i kralju Arturu sa potpuno nove tačke gledišta. Serija ”Kamelot” nudi duboku dramu koja govori o odrastanju, porodici, izdaji i iznad svega, ljubavi. Fantastičnu glumačku ekipu čine vrhunski holivudski glumci, među kojima je Džosef Fajns u ulozi Merlina, koga je publika zavolela posle filmova kao što su ”Zaljubljeni Šekspir” i ”Elizabeta”; mladi Džejmi Kambel Bauer, koji je zapažene uloge imao u najpoznatijim sagama svih vremena, uključujući ”Harija Potera”, ”Sumrak” i ”Instrumenti smrti”; a u glavnoj ženskoj ulozi našla se prelepa Eva Grin, Bondova devojka i muza čuvenog reditelja Bernarda Bertolučija.

Nakon neočekivane smrti kralja Utera, preti bezvlašće. Da bi sprečio mračnu budućnost, čarobnjak Merlin kruniše mladog, neobuzdanog i nezrelog Artura, skrivenog Uterovog sina. Međutim, Arturova ambiciozna i hladnokrvna sestra Morgan želi vlast za sebe. Ona je spremna da se bori za presto do samog kraja i neverovatnih granica, čak prizivajući i natprirodne sile na svoju stranu…

Serija ”Kamelot” snimljena je u Starz produkciji, koja nam je donela i slavnog ”Spartaka”, koji se emitovao na televiziji B92 i bio vrlo popularan u našoj zemlji.Camelot, 2011.

Žanr: fantazija

Uloge: Džosef Fajns, Džejmi Kambel Bouer, Tamsin Egerton, Eva Grin Autor: Kris Čibnal, Majkl Hirst

više o seriji...

Džoi

Svakog dana u 01:40
Džoi

On je lud za ženama i hranom. Možda nije najbolji glumac, ali je raskošno talentovano smotan i trapav.

Seli se u novi grad, u nadi da će konačno postati pravi glumac. U novoj sredini nije ništa manje pogubljen. Jedan od Prijatelja: Džoi, stiže na male ekrane.

Troje producenata koji stoje iza mega-uspešne serije "Prijatelji" zaslužni su i za sitkom "Džoi". Met Leblank, glumac koji igra čuvenog Džoija u “Prijateljima” ponovo preuzima svoju ulogu šarmantnog i još uvek samca Džoija, koji se sam seli u Holivud u nadi da ce zaista uspeti kao glumac.
Džoi je još uvek samac. Oprašta se sa vremenom kad su mu prijatelji bili porodica i dočekuje otvorenog srca priliku da mu članovi porodice postanu prijatelji. Počinje da živi sa sinom svoje sestre, 20-godišnjim genijalcem i naučnikom prve klase. Ono što Džoiju nedostaje u obrazovanju, on nadoknađuje zahvaljujući tome što lako i jednostavno komunicira sa ljudima, a to ga čini najboljim mogućim novim prijateljem kojeg je njegov nećak mogao da poželi. I sve to u dve sezone serije “Džoi”.

Met Leblank (Džoi Tribijani)

Časopis “Entertejment Vikli” okarakterisao je Meta Leblanka kao” raritet – zgodan, i sa savršenim osećajem za komediju”, i to za njegovu ulogu u jednoj od najomiljenijih američkih serija svih vremena – “Prijatelji”. Leblank možda nikada ne bi postao glumac da nije bilo njegove majke, koja ga je, zabrinuta za njegov život, podržavala u tome i to samo sa ciljem da prestane da se bavi profesionalno motorciklizmom!
Pošto je prvi motor dobio sa svega osam godina, Leblank je učestvovao u brojnim amaterskim trkama, završivši uz to, kasnije u životu, i kurs stolarstva. Ali, onda je odlučio da postane glumac.
Posle završene gimnazije, odlučuje se za život u Njujorku. Do 1987, uspeo je da se pojavi na nacionalnoj televiziji, i to uvisoko komercijalnim reklamnim kampanjama za npr. Levis i Koka -Kolu. Takođe se pojavio u reklami za Heinzov kečap, koja je osvojila prestižnu nagradu, Zlatnog lava na filmskom festival u Kanu 1987.
Naredne godine, 1988. Leblank počinje i formalno da se školuje za glumu. Za manje od godinu dana, dobija glavnu ulogu u seriji “TV 101” i seli se u Los Anđeles. Od tada, počinje da se pojavljuje u brojnim, američkoj publici omiljenim serijama i televizijskim filmovima.
Na velikom platnu oprobao se 2000, i to u visokobudžetnom filmu “Čarlijevi anđeli”, modernoj verziji čuvene tv serije iz 1970-ih, sa zvezdama kao što su Dru Baromur, Kameron Dijaz i Lusi Lu. Leblank igra i u nastavku filma, nekoliko godina kasnije. Od značajnijih filmskih uloga izdvajamo “Izgubljeni u svemiru” i “Ed”, a sa čuvenim britanskim komičarem Edijem Izardom, pojavio se u neobičnoj, ratnoj komediji “Svi kraljičini ljudi”.
Pred glume, Leblank voli da radi na svojim motorima i automobilima i da se igra sa svojim psima. Oženjen je manekenkom Melisom. 2008. godine par je dobio ćerku Marinu.Joey, 2004.
Žanr: Komedija

Uloge: Mat Leblank, Andrea Anders, Paulo Kostanco, Dženifer Kulidž, Drea de Mateo

više o seriji

Američki top-model

svakog radnog dana u 08:20
Američki top-model

Šta se desi kada u kuću smestite 14 prelepih, samouverenih devojaka, a svaka želi samo jedno - da postane američki top model?

“Američki top model” je rijaliti program koji je osmislila super model Tajra Benks, koja je ujedno i ekskluzivni producent serije zajedno sa Kenom Mokom. Program prati tranformaciju grupe mladih žena u supermodele. Četrnaest učesnica žive zajedno u luksuznoj kući i bore se za fantastičnu nagradu

- priliku da postanu članice agencije Vilhemina, da se slikaju za modni editorijal čuvenog modnog magazina i potpišu ugovor vredan 100.000 dolara sa nekom od poznatih kozmetičkih kuća. O učesnicama se brine tim stručnjaka, a nakon što polovina bude eliminisana, finalistiknje odlaze na putovanje iz snova. Iz epizode u epizodu, devojke se bore da ostvare svoje snove, a na kraju samo jedna postaje američki top model.

Televizija B92 će prikazati 4 i 5 ciklus “Američkog top modela”. U četvrtom ciklusu, šou je iz Njujorka premešten u Los Anđeles. Reklamiran je sloganom “Uronite!” U ovoj sezoni finalistkinje su posetile Južnu Afriku.U petom ciklusu, članica žirija je postala čuvena Tvigi, a njoj je pridružio Dž. Aleksander. “Zasijaj punim sjajem” bio je slogan ovog ciklusa, a finalistkinje su putovale u London.

Eksluzivni producent: Tajra Benks

dalje

Štreberi

Od 21. jula ponovo na B92
Štreberi

Priča o brilijantnim naučnicima i najboljim prijateljima koji mogu da vam odgovore na baš svako pitanje iz kvantne fizike, ali kada se treba uhvatiti u koštac sa svakodnevnim životom na Zemlji, oni su izgubljeni u svemiru.

Leonard i Šeldon su cimeri, brilijantni fizičari - ona vrsta besprekornih umova koja zna kako univerzum funkcioniše. Međutim, znanje koje imaju ne pomaže im u komunikaciji sa ostatkom sveta, posebno kada treba da razgovaraju sa ženama. Situacija se menja, kada se u stan preko puta njihovog, useli simpatična i komunikativna Peni. Šeldonu je i dalje sasvim dovoljno da igra igrice sa svojim jednako nedruštvenim prijateljima vrhunskim inženjerom Volovicom i astrofizičarem, Indijcem Kutrapalijem. Ali, za Leonarda, Peni predstavlja jedan sasvim novi, za njega do tada skirevni svet mogućnosti - u kome ima i mesta za ljubav.

Prva sezona “Štrebera” zabeležila je prosečnu gledanost od 8,5 miliona gledalaca u SAD. Druga sezona se popela na 10 miliona, a treća na 14. Za vreme četvrte sezone (sept 2010 - maj 2011) “Štreberi” su postali komedija sa najvećom gledanošću, prestigavši osmogodišnjeg šampiona - “Dva i po muškarca”! U Americi je u toku emitovanje šeste sezona serije.

Likovi:

Džon Galecki (Leonard)

Džon Galecki koji igra Leonarda u seriji “Štreberi” najpoznatiji je po ulozi Dejvida u seriji “Rozana”, za koju je i najgrađen (Young Artist Award). Igrao je i u filmovima “Nebo od vanile”, “Znam šta ste radili prošlog leta”. Džon Galecki je rođen u Belgiji, gde je njenov otac bio službeno u okviru američkih vazdušnih snaga. Odrastao je u Čikagu, a živi u Los Anđelesu. Rođen je 30. aprila 1975. godine.

Džim Parsons (Šeldon)

Pre uloge Šeldona, Džim Parsons je igrao u seriji “Sudija Ejmi”. Završio je Univerzitet u Hjustonu, gde je učestvovao u formiranju neprofitne teatarske grupe. Džim Parsons voli da svira klavir, redovno prati sport, posebno tenis, bejzbol i košarku. Rođen je u Hjustonu gde je i odrastao. Danas živi u Bruklinu, u Njujorku. Rođen je 24. marta 1973. godine.

Kejli Kuoko (Peni)

Kejli Kuoko, koja igra Peni, za ulogu Bridžet u seriji “Osam jednostavnih pravila… za sastanak sa mojom kćerkom tinejdžerkom” osvojila je Tin Čojs nagradu. Nedavno je igrala u televizijskom filmu “Debela kao ja” u kojoj je igrala studentkinju koja se prerušava kako bi razotkrila predrasude koje mladi ljudi imaju sa problemom težine. 2004. godine, našla se na 74. mestu FHM-ove liste 100 najseksipilnijih Amerikanki. Tumači i ulogu Bili Dženkins, nove veštice u osmoj sezoni serije “Čari”.The Big Bang Theory (TV Series 2007– )

Uloge: Džon Galecki, Džim Parsons, Kejli Kuoko, Sajmon Helberg i Kunal Najer Autori: Čak Lore i Bil Prejdi

više o seriji

Prijatelji

Radnim danima u 00:40 i 13:00
Prijatelji

U gradu sa 8.175.133 stanovnika, 3.371.062 stanova i 23.499 kafića, 3 žene i 3 muškarca, žive u 2 stana, izlaze u 1 kafe, i ne mogu jedni bez drugih. Od prve do poslednje epizode! Svih 10 sezona! Iako se zove Prijatelji, ovo je serija o porodici - porodici prijatelja.

Tokom ukupno 246 epizoda pratimo njihove ljubavne, poslovne i lične uspone i padove, uz puno duhovitih replika, kao i uzbudljivih i neočekivanih situacija.

Kako je Rejčel prvi put došla u društvo? Kako su se smuvali ona i Ros? Koliko je Džoi imao devojaka i kako je postao popularan u sapunici Dani našeg života? Kako su se venčali Monika i Čendler? Kako i zašto se pojavila Fibina zla bliznakinja Ursula? Kako su se zaljubili Džoi i Rejčel? Kako se Ros venčao, a zašto razveo od Emili? Kako je Fibi upoznala Majka?

Prijatelji su jedna od retkih serija, koja sve vreme podjednako tretira sve šestoro likova i koja je od šest nepoznatih glumaca stvorila mega-zvezde, kako televizijske tako i filmske industrije. Dovoljno je samo reći da su tokom prve sezone glumci bili plaćeni 22.000 dolara po epizodi, da bi se ta cifra u poslednjoj sezoni popela na milion! Naravno, najveća zvezda postala je Dženifer Aniston, koja je osim glumačke karijere, slavu stekla i svojim brakom sa Bredom Pitom. Finalnu epizodu Prijatelja gledalo je ukupno 54,6 miliona ljudi u Americi, što je čini najgledanijom tv-epizodom u prvoj deceniji 21. veka i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije.

Zato ne propustite priliku da ponovo uživate u svim dogodovšitinama šestoro nezaboravnih junaka na televiziji B92!

Uloge: Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Metju Peri, Kortni Koks, Met La Bank, Liza Kudrou

Više o seriji

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 12:00Automobilizam
  • 12:30Evropski žurnal
  • 13:00Vodič za roditelje
Pogledaj kompletan program