Lud, zbunjen, normalan

Radnim danima u 19:05
Lud, zbunjen, normalan

Nove zgode i nezgode porodice Fazlinović

petak, 24. oktobar
Izet se prijavljuje na audiciju za ulogu u igranom filmu. Uloga policajca koju je dobio mu odlično leži pa se on u nju previše uživljava. Vedrana, Spomenkina ćerka, se nenadano vraća iz Amerike i to Dinu budi zaboravljene emocije. Izet koristi priliku da povrati Spomenkinu ljubav, ali to će biti uspeh kratkog daha. Izet pokušava da dovede svoje telo u savršenu kondiciju: džogira, radi vežbe i na kraju odlazi u banju Fojnicu kako bi iskoristio sve što taj banjski centar nudi.

O seriji:

“Lud, zbunjen, normalan” je bosanskohercegovačka humoristička serija koja osvaja gledaoce svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi Mustafa Nadarević. Serija je postigla ogroman uspeh u regionu gde je gledanost dostizala čak 40%.

Junaci serije su tri generacije muškaraca porodice Fazlinović. Svako od njih se suočava sa specifičnim generacijskim problemima koji se, obzirom da žive u istom stanu, prepliću. “Ženska ruka” u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika. Njih četvoro čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svako, originalnošću svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Izet (Mustafa Nadarević) stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac. Politički je izrazito “crveno” orijentisan. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara.
Faruk (Senad Bašić) Izetov sin jedinac. Ima nešto preko četrdeset godina, lenj je i prilično ne ambiciozan. Razveden i iz tog braka ima sina Damira. Vlasnik je muzičkog studija “Akord”. Roker je po muzičkom opredeljenju, ali pošto studio slabo radi, spreman je na kompromise.
Damir (Moamer Kasumović) Farukov sin, student. Sve same desetke. Za razliku od oca i dede, Damir je “na zemlji”.
Šefika (Jasna Žalica) žena u ranim pedesetim. Par puta nedeljno dolazi u stan kod Izeta, Faruka i Damira i sprema ga. Nekada im i nešto skuva. Prostodušna domaćica uvek spremna da kritikuje.

Ove jeseni na B92 nove zgode i nezgode porodice Fazlinović

Uloge: Mustafa Nadarević, Senad Bašić, Moamer Kasumović, Jasna Žalica, Milena Dravić
Režija: Elmir Jukić
Scenario: Feđa Isović
Producent: Davor Pušić, FIST produkcija Sarajevo

Spartak – Rat prokletih

Nedeljom u 21:00
Spartak – Rat prokletih

Epski završetak legendarnog putovanja, dovešće vas do bitke kakvu nikada niste videli.

Gaj Klaudije Glaber je mrtav. Prošlo je mnogo meseci od njegovog poraza, i vojska pobunjenika, predvođena Spartakom i njegovim generalima Kriksom, Ganikom i Agronom, nastavlja da odnosi pobede širom Rima. Pobuni su se pridružile hiljade oslobođenih robova i sada su postali sila koja predstavlja izazov čak i za moćnu rimsku vojsku. Spartak je odlučniji nego ikada da sruši čitavu Rimsku republiku. Posle Ašurove smrti, Navija i Kriks se bore kao jedan, puni snage i odlučnosti. Ganik, koji uvek živi punim plućima, deli postelju sa predivnom i opasnom Saksom. Pobunjenici neprestano učestvuju u krvavim okršajima i spremaju se za ono neizbežno - Za pravi rat sa Rimom.
Rimski senat traži pomoć od najbogatijeg građanina, Marka Krasa. On je moćan političar i strateg koji poštuje neprijatelja i ne pravi iste greške kao Glaber i njegovi prethodnici. Zajedno sa mladim i surovim Julijem Cezarom, Kras je odlučan da uguši Spartakovu pobunu.

više o seriji...

Prognani - Sejit i Šura

Utorak-petak u 22:00
Prognani - Sejit i Šura

Kada je ljubav jača od života

petak 24.10.
Kurt Sejit saznaje da postoji opasna tajna koju zna samo nekoliko ljudi o hotelu Šeref. Stravična noć zatiče Kurt Sejita u hotelu i on krije tajnu od Šure, koju mora da zadrži za sebe. Čekajući da im svane u teškim uslovima, Petro i Dželil dobijaju dozvolu od Sejitovog najvećeg neprijatelja u budućnosti, za ulazak u Istanbul. S druge strane, ujka Alijeva ćerka Ajše, zadivljena je Kurt Sejitovom neustrašivošću. Ona će početi da gaji osećanja prema Sejitu, ne mareći za Šuru. Noćni incident koji se dešava u hotelu Šeref postaće prekretnica za Sejita i Šuru, nakon njihovog dugog putovanja iz Alušte do Istanbula.

Kurt Sejit i Šura je jedna od najprestižnijih turskih serija svih vremena. Snimljena prema bestseler romanu Nermin Bezmen, odvešće gledaoce u doba ruskog cara NIkolaja II, pripovedajući istinitu priču koja ostavlja bez daha.

Priča o ljubavi između poručnika Kurta Sejita, sina bogatog zemljoposednika turskog porekla, Mirze Eminova i prelepe Šure koja potiče iz porodice ruskih aristokrata i problemima koje donose rat i neslaganje njihovih porodica sa njihovom vezom.

Budući da je Kurt Sejit bio poručnik u vojsci Cara Nikolaja boljševici su ga osudili na smrt. Zbog toga ni on a ni njegova ljubav Šura sada nisu sigurni u Rusiji. Uprkos protivljenju njihovih porodica, ljubavnici kreću na opasno putovanje preko Crnog mora, kako bi potražili utočište u Istanbulu tokom zadnjih dana Otomanskog carstva. Tamo će biti prinuđeni da počnu sve iz početka i da se bore za svoju ljubav protiv svojih porodica, očekivanja društva i istorijskih događaja. Oni shvataju da ne mogu ponovo da se rode, da vrate sve što su izgubili: porodicu, dom, njihovu prošlost, pa pokušavaju da čežnju za prošlim danima odagnaju koristeći uzajamnu ljubav...

Serija donosi fantastičnu glumačku ekipu. Glavna muška uloga poverena je turskom Bred Pitu, miljeniku žena, Kivanču Tatlitugu, koga smo imali prilike da gledamo kao Mehmeta u seriji “Gumuš” i Behlula u seriji “Zabranjeno voće”. On za ulogu Sejita dobija 22.000 eura po epizodi što ga čini najplaćenijim turskim glumcem. Uloga Šure poverena je naizgled krhkoj Farah Zejnep Abdulah zvezdi serije “Kako vreme prolazi”.

Pratite seriju "Prognani - Sejit i Šura" i na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/pages/Prognani-Sejit-i-%C5%A0ura/1537393666475503
https://twitter.com/serija_prognani

Uloge: Kivanč Tatlitug, Farah Zejnep Abdulah, Birkan Sokulu

Život prema Džimu

Svakog dana u 01:30
Život prema Džimu

Džim i Šeril su savršen američki bračni par

Džim i Šeril čine savršen američki par iz srednje klase. Žive u srećnom braku, u kući u predgrađu, sa dve prekrasne, ali preglasne kćerke – Grejsi i Rubi, i sinom Kajlom. Zaista nemaju na šta da se požale – osim na povremenu međusobnu svađu, u kojoj obično nijedno od njih dvoje ne želi da popusti...

Džim je šarmantni i duhoviti muškarac, koji samo žudi za svojom omiljenom foteljom i hladnim pivom. Neprestano izaziva svoju suprugu, na sebi svojstven, šarmantan način, ali je, isto tako, uvek tu kada joj je potrebna podrška. Njegov život bi bio daleko lakši bez Šeriline sestre Dejn i njenog temperamentnog brata Endija - arhitekte koji radi sa Džimom. Kada mu sve dosadi, Džim se povlači u svoju garažu, gde ne nalazi mir i tišinu, već šestočlani bluz bend, spreman da napravi žurku!

Džim / Džejms Beluši

Džim je pomalo grub, ali simpatičan otac iz predgrađa. On je veliki fan bluza, Čikago Bersa, Čikago Kabsa, Čikago Bulsa i Čikago Blekhoksa. Često upada u zapetljane situacije, a njegova lenjost ga tera da pronalazi načine da obavlja stvari sa što manje truda. Ima svoju građevinsku kompaniju po imenu “Graunds Ap”, koju vodi sa šurakom Endijem. Slobodno vreme provodi u garaži sa svojim bluz bendom.

O Džejmsu Belušiju

Porodica Beluši je albanskog porekla. Džejmsov otac Adam emigrirao je u Ameriku sa 16 godina. Kasnije je postao vlasnik restorana. Pojavio se u spotu EmSi Hamera. Ženio se tri puta i ima troje dece. Njegov stariji brat Džon, takođe glumac poznat po ulozi u filmu “Braća Bluz”, premino je u 33 godini.

Šeril / Kortni Torn-Smit

Šeril je lepa i uspešna žena, majka troje dece: Rubi, Grejsi i Kajla, i voljena Džimova supruga. Ona uživa u njihovim šaljivim zadirkivanjima i ceni njegovu strast, iskrenost i postojanu odanost. Iako Šeril uvek traga za savršenstvom i kontrolom u onome što radi, zahvalna je Džimu kad god uspe da izvede njenu razigranu stranu na videlo.

O Kortni Torn-Smit

Najpoznatija je po ulogama u planetarno popularnim serijama “Merlouz Plejs” i “Ali Mekbil”. Udavala se dva puta i ima jednog sina. Objavila je roman “"Outside In", 2007. Godine, za izdavača Brodvej Buks. Napustila je seriju “Ali Mekbil” sa obrazloženjem da je neprestano bila pod pritiskom da mora da bude mršava, te da je smatrala da je time njeno zdravlje ugroženo.

Endi / Ler Džo Kempel

Endi je Džimov šurak, koji uglavnom pazi da Džim ne upadne u nevolje sa Šeril. On je Džimov mlađi partner u građevinskoj firmi po imenu “Graunds Ap”. U slobodno vreme svira klavijature u bluz bendu sa Džimom.

O Ler Džou Kempelu

Rođen je 29. novembra 1972. godine. Oženjen je Pegi Kempel, koja radi kao učiteljica, i imaju petoro dece. Završio je Fekultet primenjenih umetnosti, a ima i diplomu pozorišne akademije.

Dejna / Kimberli Vilijams

Dejna je ljupka svastika, koja ima poteškoća sa pronalaženjem momka. Konačno pronalazi gospodina Pravog, koji je lekar. Ime mu je Rajan Gibson. A potom sledi još mnogo zanimljivih događaja.

O Kimberli Vilijams

Jedno vreme se zabavalja sa Pitom Samprasom, čuvenim teniserom. U braku je sa popularnim kantri pevačem Bredom Pejslijem i imaju dvoje dece. Svom prvom sinu dala je srednje ime Haklberi, prema junaku Marka Tvena.

Uloge: Džejms Beluši, Kortni Torn Smit, Lari Džo Kembel Autori serije: Trejsi Njuman i Džonatan Stark

više o seriji

Američki top-model

svakog radnog dana u 08:05
Američki top-model

Četrnaest devojaka deli isti san.

“Američki top model” je rijaliti program koji je osmislila super model Tajra Benks, koja je ujedno i ekskluzivni producent serije zajedno sa Kenom Mokom. Program prati tranformaciju grupe mladih žena u supermodele. Četrnaest učesnica žive zajedno u luksuznoj kući i bore se za fantastičnu nagradu

- priliku da postanu članice agencije Vilhemina, da se slikaju za modni editorijal čuvenog modnog magazina i potpišu ugovor vredan 100.000 dolara sa nekom od poznatih kozmetičkih kuća. O učesnicama se brine tim stručnjaka, a nakon što polovina bude eliminisana, finalistiknje odlaze na putovanje iz snova. Iz epizode u epizodu, devojke se bore da ostvare svoje snove, a na kraju samo jedna postaje američki top model.

Televizija B92 će prikazati 4 i 5 ciklus “Američkog top modela”. U četvrtom ciklusu, šou je iz Njujorka premešten u Los Anđeles. Reklamiran je sloganom “Uronite!” U ovoj sezoni finalistkinje su posetile Južnu Afriku.U petom ciklusu, članica žirija je postala čuvena Tvigi, a njoj je pridružio Dž. Aleksander. “Zasijaj punim sjajem” bio je slogan ovog ciklusa, a finalistkinje su putovale u London.

Eksluzivni producent: Tajra Benks

dalje

Prijatelji

Radnim danima u 00:40 i 13:00
Prijatelji

Jedna od najpopularnijih serija u istoriji televizije

U gradu sa 8.175.133 stanovnika, 3.371.062 stanova i 23.499 kafića, 3 žene i 3 muškarca, žive u 2 stana, izlaze u 1 kafe, i ne mogu jedni bez drugih. Od prve do poslednje epizode! Svih 10 sezona! Iako se zove Prijatelji, ovo je serija o porodici - porodici prijatelja.

Tokom ukupno 246 epizoda pratimo njihove ljubavne, poslovne i lične uspone i padove, uz puno duhovitih replika, kao i uzbudljivih i neočekivanih situacija.

Kako je Rejčel prvi put došla u društvo? Kako su se smuvali ona i Ros? Koliko je Džoi imao devojaka i kako je postao popularan u sapunici Dani našeg života? Kako su se venčali Monika i Čendler? Kako i zašto se pojavila Fibina zla bliznakinja Ursula? Kako su se zaljubili Džoi i Rejčel? Kako se Ros venčao, a zašto razveo od Emili? Kako je Fibi upoznala Majka?

Prijatelji su jedna od retkih serija, koja sve vreme podjednako tretira sve šestoro likova i koja je od šest nepoznatih glumaca stvorila mega-zvezde, kako televizijske tako i filmske industrije. Dovoljno je samo reći da su tokom prve sezone glumci bili plaćeni 22.000 dolara po epizodi, da bi se ta cifra u poslednjoj sezoni popela na milion! Naravno, najveća zvezda postala je Dženifer Aniston, koja je osim glumačke karijere, slavu stekla i svojim brakom sa Bredom Pitom. Finalnu epizodu Prijatelja gledalo je ukupno 54,6 miliona ljudi u Americi, što je čini najgledanijom tv-epizodom u prvoj deceniji 21. veka i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije.

Zato ne propustite priliku da ponovo uživate u svim dogodovšitinama šestoro nezaboravnih junaka na televiziji B92!

Uloge: Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Metju Peri, Kortni Koks, Met La Bank, Liza Kudrou

Više o seriji

TRENUTNO NA TV B92

Pogledaj kompletan program

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 15:30Zelena patrola
  • 16:30Dokumentarni film: Svedoci
  • 17:30Vesti B92
Pogledaj kompletan program