HP pretekao Apple na tržištu PC-ja

Prema najnovijim podacima koje je objavila istraživačka firma Canalys, HP je preuzeo vodeću poziciju proizvođača personalnih računara nakon prvog kvartala 2012.

Izvor:

Apple je 2011. godinu završio na vrhu zahvaljujući odličnoj prodaji iPada oko božićnih praznika, ali je ona opala u prvom tromesečju 2012.

U periodu januar-mart 2012. Apple je prodao 15,8 miliona PC-ja (od toga 11,8 miliona iPada), a HP oko 40.000 jedinica više.

Na trećem mestu je Lenovo, sa impresivnim godišnjim rastom od 50%, a iza njega su Acer i Dell.

Tržište PC-ja je poraslo za 21% (prodato je ukupno 107 miliona uređaja), pre svega zahvaljujući tabletima, koji postaju sve značajniji deo ovog sektora.

Dok je prodaja desktopa porasla za 11 % a laptopova za 8 %u prvom kvartalu ove godine, broj prodatih tableta je 200 % veći nego u istom periodu prošle godine.

Apple i Amazon predvode listu kompanija sa najviše prodatih tableta, dok su iza njih Samsung, Lenovo i Asus.

Iako sve veće tržište tablet računara ne ugrožava prodaju desktop i laptop kompjutera, ono izgleda raste na račun netbooka - Canalys procenjuje da je prodaja netbooka opala za 34 osto, što je šesti uzastopni pad prodaje na kvartalnom nivou.

Vesti

Aplikacije mogu biti korisne za mališane

Mobilne aplikacije mogu podstaći igru i razvoj kreativnosti kod dece uzrasta do pet godina, ali roditelji moraju pažljivo da biraju šta će dozvoliti svojim mališanima, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Šefildu.

Vesti utorak 6.10. 15:18 Komentara: 4

PlayStation 4 uskoro jeftiniji 50 dolara

Veliki prodavac Target nam je izgleda otkrio značajnu informaciju vezanu za Sony-evu konzolu nove generacije. Naime, reklama koju je prodavac postavio na svojoj stranici ukazuje nam na to da će Sony uskoro spustiti cenu PlayStation 4 konzole za 50 dolara.

Vesti utorak 6.10. 08:38 Komentara: 12
strana 1 od 1305 idi na stranu