Poziv građanima da ne seku jelke

Beograd --

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Postoji i drugi način: uzgajanje jelki za "Božićno sečenje". Žalopojke o zaštiti čovekove sredine u vezi sa božićnim jelkama samo govore koliko je društvo daleko od zdravog komercijalnog odnosa prema pojedinim pojavama. Božićne jelke se "proizvode" za taj dan i u dobrom delu sveta to je biznis od kojeg svi imaju koristi: i odgajivači, i kupci i država. Potpuno je pogrešno taj običaj povezivati sa ekologijom (a šta će ministarstvo reći na primer za božićne pečenice?).
  (Lale, Beč, 19. decembar 2002 19:06)

  # Link komentara

 2. Kada je rijec o jelkama za Novu Godinu to nije pravoslavni obicaj.Srbi sjeku badnjake a ne jelke.A kad je rijec o badnjacima i to je drvece koje treba zastititi.Ima mnogo nacina da se suma ne krade i unistava.Kako se niko ne dosjeti da uzgoji parcelu jelki ili hrastica i za Novu godinu proda kao sto se to radi u Americi.Za to je botreban rad i vrijeme.Najlakse je otici negdje usjeci jelku ili hrastic i rijesiti problem.
  (Nada, 20. decembar 2002 06:09)

  # Link komentara

 3. Cudno, u srpskoj tradiciji i kulturi neme sjecenj jelki, mi Srbi sjecemo badnjak (hrastovo drv) na Badnji dan.
  (Todorovic, 20. decembar 2002 08:23)

  # Link komentara

Info

Potpisan ugovor o “Beogradu na vodi“

27.04.2015. | Komentari: 0

Vlada Srbije i kompanija Igl Hils potpisale su ugovor o projektu "Beograd na vodi". Rok za završetak radova je 30 godina. Na prostoru Savskog priobalja biće izgrađeno skoro dva miliona kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora.

Srbija

"Tenis će da duplira ono što imamo"

27.04.2015. | 10:32 | Izvor: B92, Tanjug | Komentari: 9
Foto: Tanjug

Beograd -- Ulaganje nemačke mesne industrije Tenis u Srbiju dovešće do toga da Srbija postane lider u proizvodnji svinja u regionu, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vesti

Šta se Bred Pitu dogodilo s licem?

27.04.2015. | Komentari: 0
Foto: Getty

Bred Pit se pojavio pred publikom Pantages teatra u Holivudu kako bi podržao treći godišnji Light Up the Blues koncert u vrlo neobičnom izdanju.

Razno

Hoće ponovo da proizvode model star 30 godina

27.04.2015. | Komentari: 3

DeLorean DMC 12, automobil koji je prestao da se izrađuje pre više od tri decenije i koji svoju slavu duguje filmskom serijalu "Povratak u budućnost" (Back to the Future), mogao bi uskoro ponovo da počne da se proizvodi i to od originalnih

Uzbudilnik

Upadnite u loše društvo svakog radnog dana od 6 do 10.

Tenis

RG: Nadal – Đoković u četvrtfinalu?

27.04.2015. | 10:43 | Izvor: B92, Tennis.com | Komentari: 24 Beta/AP

Ukoliko se to dogodi, postoji mogućnost da se Nadal i Đoković sretnu već u četvrtfinalu. Gren slem turniri mogu da promene mesta nosilaca, kao što je npr. da poboljšaju poziciju igrača koji je prethodno imao vrhunske rezultate na tom turniru, ali to