Završena izgradnja petlje Hipodrom

Završeni su radovi na izgradnji vijadukta koji spaja Požešku ulicu na Banovom brdu i petlju Hipodrom, a vozači će ovaj prilaz Mostu na Adi moći da koriste od utorka 1. maja od 14 h.

Izvor:
Foto: Beobulild.rs
Foto: Beobulild.rs

Na deonici dugačkoj 550 metara izgrađene su tri konstrukcije, postavljena je hidroizolacija, pešačke ograde, javna rasveta, kao i horizontalna i vertikalna signalizacija.

Saobraćajnica je spojena sa ranije rekonstruisanim delom Požeške ulice, i to kod raskrsnice sa Ulicom Vladimira Radovanovića, gde konstrukcija prelazi u zemljani nasip i uklapa se u postojeću saobraćajnu mrežu.

Ovo je treća i poslednja faza izgradnje petlje Hipodrom, čime je zaokruženo saobraćajno rešenje za ovaj deo Unutrašnjeg magistralnog poluprstena.

Konstrukcija predstavlja denivelisanu saobraćajnicu sa po dve saobraćajne trake u oba smera, ispod kojih se nalazi servisna saobraćajnica povezana preko Paštrovićeve ulice sa okolnom uličnom mrežom.

Ukupna površina sve tri konstrukcije je 8.000 kvadratnih metara, a u njih je ugrađeno 600 tona armature.

Izgradnja petlje Hipodrom bila je podeljena u tri faze. Prva faza je završena krajem 2010. godine, kada je premošten pružni prelaz, i saobraćaj se od tada odvija bez ukrštanja sa železničkom prugom, dok je u drugoj i trećoj fazi petlja konstrukcijama spojena najpre sa petljom Radnička, a sada i sa Požeškom ulicom.

Izvor: B92, Blic

Pročitajte kako je izgledao razvoj izgradnje Mosta na Adi od prvog dana, pa do njegovog otvaranja.

Pročitajte vest o završetku dela obilaznice oko Beograda.

Aktuelno

Kako bezbedno stići na Exit i vratiti se kući

Za posetioce Exita, koji se od četvrtka 7. jula do nedelje 10. jula održava u Novom Sadu, organizovan je besplatan autobuski prevoz iz Beograda, sa ciljem da se spreči vožnja u alkoholisanom stanju nakon festivalskih večeri. Osim toga, za one koji na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze iz Novog Sada obezbeđen je takođe besplatan prevoz taksi vozilima.

Aktuelno četvrtak 30.06. 09:13 Komentara: 1

EuroNCAP: Giulia rekordno na testu bezbednosti

Alfa Romeo Giulia ocenjena je sa maksimalnih 5 EuroNCAP zvezdica, ostvarivši skor od 98% u oblasti zaštite odraslih putnika. To je najbolji ikad zabeležen rezultat u konkurenciji automobila, postignut uprkos uvođenju strožeg sistema bodovanja 2016. godine.

Aktuelno utorak 28.06. 10:36 Komentara: 23
strana 1 od 229 idi na stranu